Ik doneer *
Email *
Voornaam
Achternaam
Opmerkingen
Voornaam
Achternaam
Email *
Onderwerp
Uw bericht

Over ons

Opbouwen begint met zelfvertrouwen

Wat wij doen

Spreid je vleugels en maak het verschil

Wij laten jongvolwassen zoals Brandon ontdekken wat er allemaal mogelijk is in hun leven.
 

Bij alles wat we doen gaan we uit van ons geloof dat ‘iets positiefs voor anderen betekenen’ leidt tot een betere wereld. We geloven dat de maatschappij gebaat is bij het omlaag brengen van recidive. Je veilig voelen en genieten is wat we iedereen gunnen; onze hoop en toekomstwens.

Hoe? Door durf, een onbevangen blik en creatieve kracht. Met technieken uit het theater kweken we zelfvertrouwen en vergroten we sociale vaardigheden. Zodat je een normale rol kan spelen in de maatschappij en je leven een positieve draai kan geven. Als dat lukt, is dat mooier dan het grootste applaus.

Wij helpen

Minchenu Maduro

Oprichter van Stichting Brandon

Pedagoog, trainer en spreker. 
Ik weet mensen te inspireren om in beweging te komen. Doordat ik helemaal mijzelf ben, win ik snel het vertrouwen van anderen.

‘’Het is een voorrecht om mensen te helpen zodat ze een origineel exemplaar van zichzelf zijn, in plaats van een kopie van een ander''

Contact voor het contract

Ons team helpt (ex-)gedetineerde jongeren en jonge mannen om hun zelfvertrouwen en vaardigheden op te bouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn of haar unieke kwaliteiten heeft en de kans moet krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Onze trajecten zijn intensief en we zetten vooral in op het individu binnen een systeem, zoals het gezin en de samenleving. De jongens leren onder begeleiding hoe ze nieuwe vaardigheden meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Een connectie maken met de deelnemers is de basis voor een samenwerking vanuit gelijkwaardigheid. Als ze nog in detentie zitten, dan stemmen we hun traject af met de casemanager binnen de inrichting. Bovendien geloven we in een kruisbestuiving. Net daarom laten we ze vertrouwd raken met werelden die ze nog niet kennen.

Maak kennis met ons

Team

Janice Timar

Jurist - Trainer - Coach

Ik kijk onbevooroordeeld naar situaties. Wederzijds respect en vertrouwen staan hierbij centraal. Ik verbind door middel van tact en inlevingsvermogen. Mijn kracht ligt in tot de kern komen en oplossingsgericht te handelen.

“Empathie staat zo krachtig voor verbinding en maakt de wereld een klein stukje beter”

Khalil Chaït

Projectcoördinator - Oprichter Stichting Sileo - Coach

Ik heb zelf een lange en moeilijke weg moeten bewandelen. Nu ik de weg weet, wil ik degene na mij helpen de weg te bewandelen.

“Kijk nooit op iemand neer, want iedereen is waardevol”

Giovanni Amsdorf

Manager - Coach

Ik ben een ervaringsdeskundige die z'n straatwijsheid combineert met pedagogische kennis. Door mijn humor weet ik de jongens te raken en nemen ze mij snel in vertrouwen. Je kan echt op mij bouwen.

"Nooit opgeven, blijf het vertrouwen uitspreken in je cliënt"

Monique Faerber

Transculturele systeem therapeut - GGZ Agoog - Individuele - Gezinscoach

Ik lever maatwerk en zet de kracht van mijn cliënt centraal. Het doel is om samen met de cliënt de intergenerationele overdrachten te herkennen en te doorbreken.

“Free your mind…and the rest will follow”

Kwen Siahaya

Oprichter Magic Moves - Sociaal Pedagogisch Hulpverlener - Coach

Door middel van gastlessen, trainingen en workshops voor professionals, jongeren en ex-gedetineerden creëer ik ruimte om theoretisch kennis met ervaringskennis te verbinden en van individuele kennis collectieve kennis te maken.

“Maak de afstand tussen client en hulpverlener kleiner door inzichten te vergroten”

Dino Benfield

Trainer - Credible Messenger - Beleidsadviseur

Ik straal positieve energie uit en gebruik overredingskracht i.c.m. opgedane pedagogische vaardigheden. Dit zet ik in om mensen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Doordat ik ondernemend en praktisch ingesteld ben, geef ik niet snel op.

“Kennis tot mij nemen en kennis doorgeven”

Monique Faerber

Transculturele systeem therapeut - GGZ Agoog - Individuele - Gezinscoach

Ik lever maatwerk en zet de kracht van mijn cliënt centraal. Het doel is om samen met de cliënt de intergenerationele overdrachten te herkennen en te doorbreken.

“Free your mind…and the rest will follow”

Bryan Maduro

Maatschappelijk Werker - Coach

Ik ben een betrokken maatschappelijk werker die de taal van de straat verstaat.
Dankzij mijn interventies zetten cliënten grote stappen vooruit in hun ontwikkeling.

“Er wordt vaak over cliënten gesproken, ik praat met ze”

Martine Graven

Stagemanager - Organisator

Ik ben een organisatietalent met een groot hart voor mens, dier en natuur. Ik houd veel verschillende ballen in de lucht en kan snel schakelen.

“Door de juiste mensen met elkaar te verbinden ontstaat er magie”

Sabir Soubati

Sociaal pedagogisch medewerker

Ik ben een betrouwbare, daadkrachtige en loyale hulpverlener. De manier waarop ik jongeren benader is fijn, het sluit heel goed aan bij hun belevingswereld. Ik ben een echte doorzetter en met heel veel passie heb ik verschillende jongeren de juiste begeleiding gegeven.

"Nu sta ik aan de andere kant en help ik graag"

Rosa Schoen

Psycholoog - Systeemtherapeut

Ik creëer een emotioneel veilige omgeving waarbij geloof en vertrouwen in je eigen sterktes op de voorgrond staan.

“Voor mij is gelijkwaardigheid erg belangrijk. Dit betekent niet dat iedereen aan elkaar gelijk moet zijn, maar juist dat de verschillen er mogen zijn, zonder dat het één beter is dan het ander”

Kaoutar Fakhir

Trainer en Coach

Ik ondersteun (ex-) gedetineerden bij hun persoonlijke ontwikkeling, mindset en gedragsverandering. Mindset is uiteindelijk de basis van alles en bepalend voor hoe succesvol de terugkeer in de samenleving zal zijn.

“Freedom is a state of mind”

Bestuursleden

Gert Born

Voorzitter

- Theoloog
- Docent Levensbeschouwing en ethiek
bij de Academie voor Psychiatrie en Team Zorg van Roc Top

Ik vind het belangrijk dat mensen vanuit verschillende invalshoeken elkaar ontmoeten in het gesprek. Door mijn kennis en ervaring leer ik mijn studenten met een bredere blik naar de maatschappelijke thema’s kijken.

Mildred Codfried

Penningmeester

- Freelance financial consultant


De projecten kunnen duurzaam worden uitgevoerd als het financiële plaatje ook klopt. Ik zorg dat de stichting financieel gezond blijft, want zo kunnen we het verschil maken voor de samenleving.

“Inzicht en overzicht zijn de basis voor een gezonde financiële balans”

Sidney Mutueel

Secretaris

- Hoofdinspecteur van politie

- A&O Psycholoog (MSc)

- Veranderkundige (MA)


Op 30 juni 2022 ben ik door draagvlakcommissie voorgedragen ter benoeming tot sectorhoofd/commissaris van politie voor de afdeling Vakmanschap Kennis & Onderzoek, bij de Directie Operatiën | Staf Korpsleiding in Den Haag.

“Mensen verdienen meerdere kansen in hun leven”